Ποιος είναι ο μυστικός κώδικας του σαμουράι; Τι είναι ο Μπους;

bushido
bushido

Ο Μπους είναι ο μυστικός κώδικας των πολεμιστών σαμουράι. Οι πολεμιστές σαμουράι είχαν έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής. Η ζωή τους εξαρτιόταν από τις 7 αρχές. Αυτοί οι 7 κανόνες ονομάστηκαν “bushido.” Ο Bushido επηρέασε τη ζωή των σαμουράι για εκατοντάδες χρόνια. Αυτές είναι οι 7 αρχές του Bushido:
 
Δικαιοσύνη (義 gi). Η δικαιοσύνη είναι η πιο σημαντική αρετή για τους σαμουράι. Ένας αληθινός σαμουράι δεν επιτίθεται στον εχθρό χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Αφοσίωση (忠義 chūgi). Η πίστη είναι το 2 ο πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Ο σαμουράι πρέπει να είναι πάντα πιστός στον κύριό του. Ο σαμουράι πρέπει επίσης να πιστέψει ότι το καθήκον του να προστατεύει τον κύριό του είναι η έννοια της ζωής.
 
Τιμή (名誉 meiyo). Μια ζωή χωρίς τιμή δεν είναι ζωή. Εάν ένας σαμουράι κάνει λάθος, θα πρέπει να τιμήσει το όνομά του με αυτοκτονία. (Παράδειγμα: Η ιστορία του σαμουράι 47 (το συμβάν Ako).
 
Σεβασμός (礼 rei). Ένας σαμουράι πρέπει πάντα να σέβεται τον εχθρό του. Ένας σαμουράι σέβεται τον αντίπαλό του πριν και μετά τον αγώνα. Ακόμα κι αν ένας σαμουράι σκοτώνει τον αντίπαλό του, είναι πολύ σεβαστός στο πτώμα.
 
Ειλικρίνεια (誠 sei). Ένας σαμουράι δεν βρίσκεται ποτέ. Η “παραίτηση” δεν υπάρχει στο βιβλίο του σαμουράι.
 
Κουράγιο (勇 yū). Ένας σαμουράι αγωνίζεται μέχρι το τέλος. Ένας σαμουράι ποτέ δεν φοβάται τίποτα. Δεν φοβάται τον θάνατο. Ένας σαμουράι είναι πάντα γενναίος γιατί αγωνίζεται για κάτι στο οποίο πιστεύει.
 
Συνάφεια (誠 makoto). Ένας σαμουράι δεν αλλάζει ποτέ τη διαδρομή. Είναι σαν ένα λιβελούρι, πάντα κινείται προς τα εμπρός, ποτέ δεν κινείται πίσω.

bushido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...