Το Καλύτερο Μουσείο Σαμουράι της Ιαπωνίας. Μουσείο Σαμουράι και Νίνια στο Κιότο και την Οσάκα

Αν θέλετε να επισκεφθείτε ένα μουσείο σαμουράι στην Ιαπωνία, αυτό είναι το καλύτερο !!!

Το μουσείο σαμουράι και νίντζα ​​παρουσιάζει 5 εποχές: την περίοδο Heian, την εποχή του Καμακούρα, την περίοδο του Μουρομάχη, την περίοδο της Εδώ και την περίοδο της Μεϊτζί. Οι επισκέπτες μπορούν να φορούν πανοπλία σαμουράι, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα πραγματικό σπαθί σαμουράι. Υπάρχει μια επίδειξη σαμουράι, νίντζα, επίδειξη σπαθιών σαμουράι και μια σόου πάλη. Στο ίδιο κτίριο μπορείτε να δοκιμάσετε την ιαπωνική τελετή τσαγιού. Η τοποθεσία του μουσείου σαμουράι βρίσκεται στη μέση της πόλης του Κιότο. Το υποκατάστημα της Οσάκα δεν απέχει πολύ από το Dotonbori.

Το μουσείο σαμουράι και νίντζα ​​είχε ενδιαφέροντα αντικείμενα από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μουσείο με τη βοήθεια ξεναγών. Υπάρχουν πολλά συναρπαστικά σκηνικά σαμουράι για να τραβήξετε φωτογραφία και επίσης ένα κατάστημα δώρων για σαμουράι και ninja. Το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 7 το πρωί. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια σε αυτή την ιστοσελίδα.

samurai museum Japan

Feudal Ιαπωνία
 

Περίοδος Heian (794-1185)
Η περίοδος των σαμουράι ξεκίνησε στην “Περίοδο Heian”. Η οικογένεια Taira και η φυλή Minamoto προστατεύονταν τον αυτοκράτορα. Ωστόσο, άρχισαν να αγωνίζονται μεταξύ τους. Μετά τον πόλεμο Genpei, η φυλή Minamoto άρχισε να κυβερνά την Ιαπωνία. Ο αυτοκράτορας δεν είχε εξουσία.

Καμάκουρα Περίοδος (1185 ~ 1333)
Η φυλή Minamoto μεταφέρθηκε στο Καμακούρα. Δημιούργησαν μια στρατιωτική κυβέρνηση και ο ηγέτης ονομάστηκε “Shogun.” Ο Βουδισμός έγινε πιο δημοφιλής. Το 1274, ο Kubilai Khan και οι Μογγόλοι επιτέθηκαν στην Ιαπωνία. Ήταν ηττημένοι από τους σαμουράι. Οι Μογγόλοι επιτέθηκαν πάλι το 1281 και οι Σαμουράι τους νίκησαν και πάλι. Και στις δύο εισβολές υπήρξαν ισχυροί άνεμοι. Οι θρησκευόμενοι ονόμασαν τους ανέμους “KamiKaze”.

Περίοδος Μουρομάχη (1336 ~ 1573)
50 χρόνια μετά τις εισβολές από τη Μογγόλα, μερικές οικογένειες ήθελαν τον αυτοκράτορα να επιστρέψει. Υπήρξε μια εξέγερση, αλλά ήταν ανεπιτυχής. Το κεφάλαιο κινήθηκε πίσω στο Κιότο. Η νέα εποχή ξεκίνησε. Το χρυσό ανάκτορο και ο ναός Ryoanji χτίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Το 1467, ο σογκός δεν είχε γιο να αναλάβει τη χώρα. Πολλά “daimyo” άρχισαν να αγωνίζονται ο ένας εναντίον του άλλου. Η χώρα ήταν σε χάος. Υπήρχαν δεκάδες μικρά κράτη που αγωνίζονταν μεταξύ τους. Η νέα εποχή ονομάστηκε “περίοδος Sengoku”.

Περίοδος Azuchi Momoyama (1573 ~ 1603)
Η Oda Nobunaga, που ήταν ένας αδίστακτος πολεμιστής, κατάφερε τελικά να ενοποιήσει την Ιαπωνία. Ξεκίνησε τον έλεγχο του Κιότο το 1573 και αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής. Σκοτώθηκε από τον στενό στρατηγό του το 1582 στο ναό Honnoji. Ο ναός Honnoji βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μουσείο Samurai και Ninja στο Κιότο. Υπήρχαν ακόμα κάποιες διαφωνίες μεταξύ των φυλών στην Ιαπωνία. Το 1600, οι φυλές της ανατολικής πλευράς της Ιαπωνίας και οι φυλές της δυτικής πλευράς της Ιαπωνίας πολέμησαν ο ένας εναντίον του άλλου. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος πόλεμος στην ιστορία της Ιαπωνίας: η μάχη της Sekigahara. Ο ανατολικός στρατός του Tokugawa Ieyasu κέρδισε.

Περίοδος Edo (1603 ~ 1868)
Ο Tokugawa μετακόμισε την πρωτεύουσα στο Τόκιο. Το Τόκιο έγινε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ασίας. Υπήρχε ένα πολύ αυστηρό σύστημα διαχείρισης. Κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει στην Ιαπωνία και κανείς δεν μπορούσε να φύγει από την Ιαπωνία Ο αυτοκράτορας έγινε σεβαστός, αλλά ο σογκός ήταν ο πραγματικός κυβερνήτης της χώρας. Υπήρχαν περισσότεροι από 100 daimyo που πλήρωσαν φόρο στο shogun. Κάθε daimyo είχε εκατοντάδες πολεμιστές σαμουράι. Οι αγρότες έδωσαν όλο το ρύζι στο daimyo. Κατά τη διάρκεια της περιόδου Edo, το 90% των Ιαπωνών στο Τόκιο μπορούσε να διαβάσει και να γράψει.

Η ζωή του σαμουράι
– Ο Σαμουράι σημαίνει “αυτός που υπηρετεί τον κύριο.” Αν και οι σαμουράι είναι πολεμιστές, η έννοια της λέξης δεν είναι πολεμιστής. Η ιαπωνική λέξη για πολεμιστή είναι “αισθήματα”.
– Τα αγόρια σαμουράι έλαβαν πραγματικά ξίφη σαμουράι όταν ήταν μόλις 5 ετών.
– Μόνο οι σαμουράι θα μπορούσαν να έχουν 2 σπαθιά.
– Μόνο ο σαμουράι θα μπορούσε να έχει επώνυμο.
– Μόνο οι σαμουράι θα μπορούσαν να έχουν δικό τους άλογο.
– Μόνο οι σαμουράι θα μπορούσαν να κάνουν το harakiri.
– Μόνο τα μέλη μιας οικογένειας σαμουράι μπορούν να γίνουν σαμουράι.
– Μόνο οι σαμουράι και οι μοναχοί είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν σε κήπους ζεν.
– Μόνο οι σαμουράι φορούσαν τη βαριά πανοπλία.
– Δεν επιτρέπεται στους σαμουράι να έχουν άλλη δουλειά.
– Οι σαμουράι ήταν καλοί στην ποίηση, τη διάταξη των λουλουδιών και τη λογοτεχνία.
– Οι σαμουράι είχαν ένα “wabi-sabi” τρόπο ζωής: τα απλά και τα παλιά πράγματα είναι πιο όμορφα.
– Ο μέσος μισθός ενός σαμουράι ήταν 3 τόνοι ρυζιού ετησίως.

Η ζωή ενός νίντζα
– Η έννοια της λέξης ninja είναι “αυτός που υποφέρει δυσκολίες”.
– Στην Ιαπωνία τα νίνια ονομαζόταν “shinobi”.
– Στην Ιαπωνία υπήρχαν μόνο 2 φυλές ninja: clan Iga και clan Koka.
– Τα νίνια ήταν αγρότες. Δεν είχαν προνόμια όπως ο σαμουράι.
– Τα νίνια δεν φορούσαν μαύρη στολή. Η στολή τους ήταν σκούρο μπλε ή απλά απλά χρώματα.
– Τα νίνια δεν έπρεπε να υπερβαίνουν τα 60 κιλά.
– Τα νίνια ήταν πολύ καλά στο τρέξιμο. Αναφέρεται ότι μερικά νίντζα ​​θα μπορούσαν να τρέξουν 200 χιλιόμετρα σε μια μέρα.
– Τα νίνια μπορούν να θεωρηθούν ως κατάσκοπος. Δεν είναι πολεμιστές.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον σαμουράι και το ninja στο μουσείο μας. Είμαστε ανοιχτοί καθημερινά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...