Care este codul secret al samuraiului? Ce este Bushido?

bushido
bushido

Bushido este codul secret al războinicilor samurai. Războinicii samurai aveau un mod special de viață. Viața lor depinde de cele 7 principii. Aceste 7 reguli erau numite “bushido”. Bushido a influențat viețile samuraiului de sute de ani. Acestea sunt cele 7 principii ale lui Bushido:
 
Neprihănire (義 gi). Dreptatea este cea mai importantă virtute pentru samurai. Un adevărat samurai nu atacă inamicul fără un motiv important.
 
Loialitate (忠義 chūgi). Loialitatea este al doilea cel mai important lucru în viață. Samuraii ar trebui să fie întotdeauna loiali stăpânului său. Samurai ar trebui să creadă, de asemenea, că datoria lui de a-și proteja stăpânul este sensul vieții.
 
Onoare (名誉 meiyo). O viață fără onoare nu este o viață. Dacă un samurai face o greșeală, ar trebui să-și onoreze numele făcând sinucidere. (Exemplu: Povestea a 47 de samurai (Cum Incident).
 
Respect (礼 rei). Un samurai trebuie să-i respecte întotdeauna pe inamic. Un samurai își respectă adversarul înainte și după luptă. Chiar dacă un samurai îl ucide pe adversar, el este foarte respectat față de cadavru.
 
Onestitate (誠 sei). Un samurai nu minte niciodată. “Înșelăciunea” nu există în cartea unui samurai.
 
Curaj (勇 yū). Un samurai se luptă până la sfârșit. Un samurai nu se teme niciodată de nimic. Nu se teme de moarte. Un samurai este întotdeauna curajos pentru că luptă pentru ceva în care crede.
 
Consistența (誠 makoto). Un samurai nu schimba calea. El este ca o libelule, se mișcă mereu înainte, nu se mișcă niciodată înapoi.

bushido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...