Het beste Samurai-museum van Japan. Samurai en Ninja Museum in Kyoto en Osaka

Als je een samurai-museum in Japan wilt bezoeken, is dit de beste !!!

Het samurai- en ninja-museum toont 5 tijdperken: Heian-periode, Kamakura-periode, Muromachi-periode, Edoperiode en Meiji-periode. Bezoekers kunnen een Samurai-pantser dragen, bezoekers kunnen ook een echt Samurai-zwaard gebruiken. Er is een samurai-show, ninja, samurai-zwaardshow en een sumoworstelen-show. In hetzelfde gebouw is het mogelijk om de Japanse theeceremonie te ervaren. De locatie van het Samurai-museum ligt in het midden van Kyoto City. De Osaka-tak is niet ver van Dotonbori.

Het samurai- en ninjamuseum had interessante artefacten uit de Middeleeuwen. De gasten kunnen genieten van het museum met behulp van gidsen. Er zijn veel spannende samurai-achtergronden om foto’s te maken en ook een samurai- en ninja-cadeauwinkel. Het museum is geopend van 10.00 tot 19.00 uur. U kunt kaarten kopen op deze website.

samurai museum Japan

Feudal Japan
 

Heian Periode (794-1185)
De samurai-periode begon in de ‘Heian-periode’. De Taira-clan en de Minamoto-clan beschermden de keizer. Ze begonnen echter te vechten tegen elkaar. Na de Genpei-oorlog begon de Minamoto-clan Japan te besturen. De keizer had geen macht.

Kamakura Periode (1185 ~ 1333)
De Minamoto-clan verhuisde naar Kamakura. Ze richtten een militaire regering op en de leider heette ‘Shogun’. Budhisme werd populairder. In 1274 vielen Kubilai Khan en de Mongolen Japan aan. Ze werden verslagen door de samurai. De Mongolen vielen opnieuw aan in 1281 en de Samurai versloeg hen opnieuw. In beide invasies waren er sterke winden. De religieuze mensen noemden de wind “KamiKaze.”

Muromachi-periode (1336 ~ 1573)
50 jaar na de Mongoolse invasies wilden sommige clans de keizer terug. Er was een opstand maar het was onsuccesvol. De hoofdstad verhuisde terug naar Kyoto. Het nieuwe tijdperk begon. Het Gouden paleis en de Ryoanji-tempel werden gebouwd tijdens dit tijdperk. In 1467 had de sjogoen geen zoon om het land over te nemen. Veel “daimyo” begonnen tegen elkaar te vechten. Het land was in chaos. Er waren tientallen kleine staten die tegen elkaar vochten. Het nieuwe tijdperk werd de ‘Sengoku-periode’ genoemd.

Azuchi Momoyama Periode (1573 ~ 1603)
Oda Nobunaga die een meedogenloze krijger was, wist uiteindelijk Japan te verenigen. Hij begon Kyoto te besturen in 1573 en dit is het begin van een nieuw tijdperk. Hij werd in 1582 door zijn naaste generaal gedood in de Honnoji-tempel. De Honnoji-tempel ligt pal naast het Samurai en Ninja Museum in Kyoto. Er waren nog steeds onenigheid onder de clans in Japan. In 1600 vochten de clans van de oostkant van Japan en de clans van de westkant van Japan tegen elkaar. Dit was de grootste oorlog in de geschiedenis van Japan: de Sekigahara-strijd. Het oosterse leger van Tokugawa Ieyasu won.

Edoperiode (1603 – 1868)
Tokugawa verhuisde de hoofdstad naar Tokio. Tokio werd een van de grootste steden in Azië. Er was een zeer strikt managementsysteem. Niemand kon Japan binnenkomen en niemand kon Japan verlaten. De keizer werd gerespecteerd, maar de sjogoen was de echte heerser van het land. Er waren meer dan 100 Daimyo die belasting betaalden aan de Shogun. Elke Daimyo had honderden Samurai krijgers. De boeren gaven alle rijst aan de Daimyo. Tijdens de Edo-periode kon 90% van de Japanners in Tokio lezen en schrijven.

Het leven van de Samurai
– Samurai betekent “degene die de meester dient”. Hoewel de samurai krijgers zijn, is de betekenis van het woord geen krijger. Het Japanse woord voor krijger is ‘senshi’.
– De samurai-jongens kregen echte samurai-zwaarden toen ze pas 5 jaar oud waren.
– Alleen de samurai kan 2 zwaarden bezitten.
– Alleen de samurai kan een achternaam hebben.
– Alleen de samurai kunnen een paard bezitten.
– Alleen de samurai konden harakiri doen.
– Alleen de leden van een samurai-familie kunnen een samurai worden.
– Alleen de samurai en de monniken mochten de zen-tuinen betreden.
– Alleen de samurai droegen het zware pantser.
– De samurai mochten geen andere baan hebben.
– De samurai waren goed in poëzie, bloemschikken en de literatuur.
– De samurai hadden een “wabi-sabi” -stijl: eenvoudige en oude dingen zijn mooier.
– Het gemiddelde salaris van een samurai was 3 ton rijst per jaar.

Het leven van een ninja
– De betekenis van het woord ninja is “degene die moeilijkheden doorstaat.”
– In Japan werden ninja’s vroeger “shinobi” genoemd.
– Er waren slechts 2 ninja-clans in Japan: Iga-clan en Koka-clan.
– De ninja’s waren boeren. Ze hadden geen voorrechten zoals de samurai.
– De ninja’s droegen geen zwarte outfit. Hun outfit was donkerblauw of gewoon simpele kleuren.
– De ninja’s zouden niet meer dan 60 kg moeten zijn.
– De ninja’s waren erg goed in hardlopen. Het is gemeld dat sommige ninja’s 200 km kunnen lopen op één dag.
– De ninja’s kunnen worden beschouwd als een spion. Het zijn geen krijgers.

Je kunt meer leren over de samurai en ninja in ons museum. We zijn elke dag open.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...