Hva er den hemmelige koden til samurajen? Hva er Bushido?

bushido
bushido

Bushido er den hemmelige koden til samurai krigerne. Samurai-krigerne hadde en spesiell livsstil. Deres liv var avhengig av de 7 prinsippene. Disse 7 reglene ble kalt “bushido.” Bushido påvirket samuraiens liv i hundrevis av år. Dette er de 7 prinsippene for Bushido:
 
Rettferdighet (義 gi). Rettferdighet er den viktigste dyden til samurajen. En sann samurai angriper ikke fienden uten en viktig grunn.
 
Lojalitet (忠義 chūgi). Lojalitet er det 2. viktigste i livet. Samurai skal alltid være lojal mot sin herre. Samurai burde også tro at hans plikt til å beskytte sin herre er meningen med livet.
 
Ære (名誉 meiyo). Et liv uten ære er ikke et liv. Hvis en samurai gjør en feil, bør han hedre navnet sitt ved å begå selvmord. (Eksempel: Historien om 47 samurai (Ako Incidenten).
 
Respekt (礼 rei). En samurai bør alltid respektere fienden sin. En samurai respekterer sin motstander før og etter kampen. Selv om en samurai dreper sin motstander, er han veldig respektfull for liket.
 
Ærlighet (誠 sei). En samurai løgner aldri. “Deception” finnes ikke i en samurai-bok.
 
Courage (勇 yū). En samurai kjemper til slutten. En samurai er aldri redd for noe. Han er ikke redd for døden. En samurai er alltid modig fordi han kjemper for noe han tror på.
 
Konsistens (誠 makoto). En samurai endrer aldri banen. Han er som en dragonfly, han beveger seg alltid fremover, han beveger seg aldri tilbake.

bushido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...