Hvad er samuraiens hemmelige kode? Hvad er Bushido?

bushido
bushido

Bushido er den hemmelige kode for samurai krigerne. Samurai krigerne havde en særlig livsstil. Deres liv afhang af de 7 principper. Disse 7 regler blev kaldt “bushido.” Bushido påvirket samuraiens liv i hundreder af år. Dette er de 7 principper Bushido:
 
Retfærdighed (義 gi). Retfærdighed er den vigtigste dyd for samuraien. En ægte samurai angriber ikke fjenden uden en vigtig grund.
 
Loyalitet (忠義 chūgi). Loyalitet er den 2. vigtigste ting i livet. Samurai skal altid være loyal over for sin herre. Samurai bør også tro på, at hans pligt til at beskytte sin herre er meningen med livet.
 
Ære (名誉 meiyo). Et liv uden ære er ikke et liv. Hvis en samurai begår en fejl, bør han hedre sit navn ved at begå selvmord. (Eksempel: Historien om 47 samurai (Ako Incidenten).
 
Respekt (礼 rei). En samurai skal altid respektere sin fjende. En samurai respekterer sin modstander før og efter kampen. Selv hvis en samurai dræber sin modstander, er han meget respekt for liget.
 
Ærlighed (誠 sei). En samurai ligger aldrig. “Bedrag” findes ikke i en samurai bog.
 
Courage (勇 yū). En samurai kæmper til slutningen. En samurai er aldrig bange for noget. Han er ikke bange for døden. En samurai er altid modig, fordi han kæmper for noget, han tror på.
 
Konsistens (誠 makoto). En samurai ændrer aldrig stien. Han er som en dragonfly, han bevæger sig altid fremad, han flytter aldrig tilbage.

bushido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...