Japán legjobb szamuráj múzeuma. Samurai és Ninja Múzeum Kiotóban és Osakában

Ha egy japán szamurájmúzeumot akarsz meglátogatni, ez a legjobb!

A szamuráj és ninja múzeum bemutatja 5 korszak: Heian időszak, Kamakura időszak, Muromachi időszak, Edo időszak és Meidzsi-korszak. A látogatók viselhetnek egy szamuráj páncélt, a látogatók egy igazi szamuráj kardot is használhatnak. Van egy szamuráj bemutató, ninja, szamuráj kard show és egy szumó birkózó show. Ugyanabban az épületben lehet megtapasztalni a japán teaszeretet. A samurai múzeum helye Kyoto város közepén található. Az Osaka-ág nem messze van Dotonbórától.

A szamuráj és a ninja múzeum érdekes tárgyi emlékek a középkortól. A vendégek a túraútvonalak segítségével élvezhetik a múzeumot. Számos izgalmas szamuráj háttér található a kép készítéséhez, és egy szamuráj és ninja ajándékbolt is. A múzeum 10.00 és 19.00 óra között tart nyitva. Jegyeket vásárolhat ezen a weboldalon.

samurai museum Japan

Feudális Japán
 

Heian korszak (794-1185)
A szamuráj időszak a “Heian időszakban” kezdődött. A Taira klán és Minamoto klán védte a császárt. Azonban elkezdték harcolni egymás ellen. A genomi háború után a minamotoi klán Japánban irányította a kormányt. A császárnak nincs ereje.

Kamakura időszak (1185 ~ 1333)
A Minamoto klán Kamakurába költözött. Katonai kormányt alapítottak, a vezetőt “Shogun” -nak nevezték. A buddhizmus népszerűbb lett. 1274-ben Kubilai Khan és a mongolok megtámadták Japánt. A szamurájokat legyőzték. A mongolok újra támadtak 1281-ben, és a szamurák ismét legyőzte őket. Mindkét invázióban erős szelek voltak. A vallásos emberek a “KamiKaze” szeleket nevezték.

Muromachi időszak (1336 ~ 1573)
50 évvel a mongol inváziók után egyes klánok vissza akarták tartani a császárt. Volt egy felkelés, de nem sikerült. A főváros visszatér Kyoto felé. Az új korszak kezdődött. Ebben a korszakban épült az Arany-palota és a Ryoanji-templom. 1467-ben a sógun nem volt fiú, hogy átvegye az országot. Sok “daimyo” küzdött egymással szemben. Az ország káosz volt. Több tucatnyi kisállam támadt egymás ellen. Az új korszakot “Sengoku időszaknak” hívták.

Azuchi Momoyama időszak (1573 ~ 1603)
Oda Nobunaga, aki kegyetlen harcos volt, végül sikerült egységesíteni Japánt. 1573-ban kezdte irányítani a kiotót, és ez egy új korszak kezdete. 1582-ben a Honnoji-templomban meghalt. A Honnoji-templom közvetlenül a szamuráj és a ninja múzeum mellett helyezkedik el. A klánok között még mindig voltak bizonyos ellentmondások Japánban. 1600-ban Japán keleti részének klánjai és Japán nyugati oldalának klánjai egymás ellen harcoltak. Ez volt a japán történelem legnagyobb háborúja: a Sekigahara-csata. Tokugawa Ieyasu keleti hadserege megnyerte.

Edó korszak (1603 ~ 1868)
Tokugawa áthelyezte a fővárost Tokióba. Tokió Ázsia egyik legnagyobb városa lett. Volt egy nagyon szigorú irányítási rendszer. Senki sem tudott Japánba menni, és senki nem mehetett el Japánból. A császárt tisztelték, de a shogun az ország igazi uralkodója volt. Több mint 100 daimyo volt, aki adót fizetett a sógunak. Minden egyes daimyo több száz szamuráj harcos volt. A gazdák minden rizst adtak a daimyo-nak. Az Edo periódus alatt a tokiói japánok 90% -a képes olvasni és írni.

A szamurájok élete
– A szamuráj azt jelenti, “aki a mester szolgálja.” Bár a szamurák harcosok, a szó jelentése nem harcos. A japán szó a harcos számára “szenzil”.
– A szamuráj fiúk valódi szamuráj kardot kaptak, amikor csak 5 évesek voltak.
– Csak a szamurájok rendelkezhetnek 2 karddal.
– Csak a szamuráj lehetne vezetéknév.
– Csak a szamurájak lehetnek lovak.
– Csak a szamurájok képesek harakiri.
– Csak egy szamuráj család tagja lehet szamuráj.
– Csak a szamurát és a szerzeteseket lehetett belépni a zen kertbe.
– Csak a szamurájok hordták a nehéz páncélt.
– A szamurájoknak nem volt más munkájuk.
– A szamurájok jó a költészetben, a virágrendezésben és a szakirodalomban.
– A szamurájok “wabi-sabi” életmóddal rendelkeznek: az egyszerű és a régi dolgok szebbek.
– Egy szamuráj átlagos fizetése 3 tonna rizs volt évente.

Egy ninja életét
– A ninja szó jelentése “az, aki nehézségekkel küszködik”.
– Japánban a nindzsákat szokták “shinobi” -nak nevezni.
– Japánban csak 2 ninja-klán létezett: Iga klán és Koka klán.
– A nindzsák gazdálkodók voltak. Nem voltak kiváltságaik, mint a szamuráj.
– A nindzsák nem viseltek fekete ruhát. A ruhájuk sötétkék, vagy csak egyszerű színek voltak.
– A nindzsáknak nem kellett többet meghaladnia a 60 kg-ot.
– A nindzsák nagyon jól futottak. Úgy tűnik, hogy nindzsák egy nap alatt 200 km-t képesek futni.
– A nindzsák kémként tekinthetők. Nem harcosok.

A múzeumunkban többet tudhat meg a szamurájról és a nindzsáról. Mindennap nyitva vagyunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...