Japans bästa samurai museum. Samurai och Ninja Museum i Kyoto och Osaka

Om du vill besöka ett samurai museum i Japan är detta det bästa !!!

Samurai och ninja-museet visar 5 eraser: Heian Period, Kamakura Period, Muromachi Period, Edo Period och Meiji Period. Besökare kan ha en samurai rustning, besökare kan också använda ett riktigt samurai svärd. Det finns en samurai show, ninja, samurai sword show och en sumo wrestling show. I samma byggnad är det möjligt att uppleva den japanska teceremonin. Platsen för samurai-museet ligger mitt i Kyoto-staden. Osaka-grenen ligger inte långt från Dotonbori.

Samurai och ninja-museet hade intressanta artefakter från medeltida tider. Gästerna kan njuta av museet med hjälp av reseguider. Det finns många spännande samurai bakgrunder att ta bild och också en samurai och ninja presentbutik. Museet är öppet från 10:00 till 19:00. Du kan köpa biljetter på denna webbplats.

samurai museum Japan

Feudal Japan
 

Heian Period (794-1185)
Samurai-perioden startade under “Heian Perioden”. Taira-klanen och Minamoto-klanen skyddade kejsaren. Men de började slåss mot varandra. Efter Genpei-kriget började Minamoto-klanen styra Japan. Kejsaren hade ingen kraft.

Kamakura Period (1185 ~ 1333)
Minamoto klanen flyttade till Kamakura. De inrättade en militär regering och ledaren kallades “Shogun”. Budhismen blev mer populär. I 1274 attackerade Kubilai Khan och Mongolierna Japan. De besegrades av samurai. Mongolierna attackerade igen i 1281 och Samurai besegrade dem igen. I båda invasionerna fanns det starka vindar. Det religiösa folket kallade vinden “KamiKaze.”

Muromachi Period (1336 ~ 1573)
50 år efter de mongoliska invasionerna önskade några klaner kejsaren tillbaka. Det var ett uppror men det var misslyckat. Huvudstaden flyttade tillbaka till Kyoto. Den nya eran började. Gyllene palatset och Ryoanji-templet byggdes under denna tid. År 1467 hade shogun ingen son att ta över landet. Många “daimyo” började slåss mot varandra. Landet var i kaos. Det fanns dussintals små stater som kämpade igen varandra. Den nya eran kallades “Sengoku Perioden”.

Azuchi Momoyama Period (1573 ~ 1603)
Oda Nobunaga som var en hänsynslös krigare lyckades äntligen förena Japan. Han började kontrollera Kyoto i 1573 och det här är början på en ny era. Han dödades av sin nära general i 1582 vid Honnoji-templet. Honnoji Temple ligger precis intill Samurai och Ninja Museum i Kyoto. Det fanns fortfarande vissa meningsskiljaktigheter bland klanerna i Japan. År 1600 kämpade klanen från östra sidan av Japan och klanen på västra sidan av Japan mot varandra. Detta var det största kriget i Japans historia: Sekigahara-striden. Den österländska armén i Tokugawa Ieyasu vann.

Edo Period (1603 ~ 1868)
Tokugawa flyttade huvudstaden till Tokyo. Tokyo blev en av de största städerna i Asien. Det var ett mycket strikt förvaltningssystem. Ingen kunde komma in i Japan och ingen kunde lämna Japan. Kejsaren var respekterad men shogunen var landets riktiga härskare. Det fanns mer än 100 daimyo som betalade skatt till shogunen. Varje daimyo hade hundratals samurai krigare. Bönderna gav allt riset till Daimyo. Under Edo-perioden kunde 90% av japanerna i Tokyo läsa och skriva.

Samuraiens liv
– Samurai betyder “den som tjänar mästaren.” Även om samurajen är krigare, är meningen med ordet inte krigare. Det japanska ordet för krigare är “senshi”.
– Samurai-pojkarna fick riktiga samurai-svärd när de bara var 5 år gamla.
– Endast samurai kunde äga 2 svärd.
– Endast samurai kan ha ett efternamn.
– Endast samurai kunde äga en häst.
– Bara samurai kunde göra harakiri.
– Endast medlemmarna i en samurajfamilj kan bli samurai.
– Endast samurai och munkarna fick komma in i zen trädgårdar.
– Endast samurai hade den tunga rustningen.
– Samurai fick inte ha något annat jobb.
– Samurai var bra i poesi, blommarrangemang och litteraturen.
– Samurai hade en “wabi-sabi” livsstil: enkla och gamla saker är vackrare.
– Den genomsnittliga lönen för en samurai var 3 ton ris per år.

Livet på en Ninja
– Betydelsen av ordet ninja är “den som håller svårigheter”.
– I Japan användes ninja för att kallas “shinobi”.
– Det fanns bara 2 ninja-klaner i Japan: Iga-klan och Koka-klan.
– Ninjaerna var bönder. De hade inte privilegier som samurai.
– Ninjerna hade inte svart outfit. Deras outfit var mörkblå eller bara enkla färger.
– Ninjaerna skulle inte vara mer än 60 kg.
– Ninjaerna var väldigt bra på att springa. Det rapporteras att vissa ninjor kan springa 200 km på en dag.
– Ninjaerna kan betraktas som en spion. De är inte krigare.

Du kan lära dig mer om samurai och ninja på vårt museum. Vi är öppna varje dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...