Japans beste samurai museum. Samurai og Ninja Museum i Kyoto og Osaka

Hvis du vil besøke et samurai museum i Japan, er dette den beste!

Samurai og ninja museum viser 5 epoker: Heian Periode, Kamakura Periode, Muromachi Periode, Edo Periode og Meiji Periode. Besøkende kan ha en samurai rustning, besøkende kan også bruke et ekte samurai sverd. Det er et samurai show, ninja, samurai sverd show og en sumo wrestling show. I samme bygning er det mulig å oppleve den japanske te-seremonien. Plasseringen av samurai-museet ligger midt i Kyoto-byen. Osaka-grenen ligger ikke langt fra Dotonbori.

Samurai og ninja-museet hadde interessante gjenstander fra middelalderen. Gjestene kan nyte museet med hjelp av turistguider. Det er mange spennende samurai bakgrunner å ta bilde og også en samurai og ninja gavebutikk. Museet er åpent fra kl. 10.00 til 19.00. Du kan kjøpe billetter på denne nettsiden.

samurai museum Japan

Feudal Japan
 

Heian Periode (794-1185)
Samurai-perioden startet i “Heian-perioden”. Taira-klanen og Minamoto-klanen beskytter keiseren. Men de begynte å kjempe mot hverandre. Etter Genpei-krigen begynte Minamoto-klanen å styre Japan. Keiseren hadde ingen makt.

Kamakura Periode (1185 ~ 1333)
Minamoto-klanen flyttet til Kamakura. De etablerte en militær regjering og lederen ble kalt “Shogun.” Budhismen ble mer populær. I 1274 angrep Kubilai Khan og Mongolene Japan. De ble beseiret av samurajen. Mongolierne angrep i 1281 igjen og samuraien slo dem igjen. I begge invasjoner var det sterke vind. De religiøse menneskene kalte vindene “KamiKaze.”

Muromachi Period (1336 ~ 1573)
50 år etter de mongolske invasjonene, ønsket noen klaner keiseren tilbake. Det var et opprør, men det var unsuccesful. Hovedstaden flyttet tilbake til Kyoto. Den nye tiden begynte. Det gylne palasset og Ryoanji-tempelet ble bygget i denne perioden. I 1467 hadde shogun ingen sønn å ta over landet. Mange “daimyo” begynte å kjempe mot hverandre. Landet var i kaos. Det var dusinvis av små stater som kjemper igjen hverandre. Den nye perioden ble kalt “Sengoku Perioden”.

Azuchi Momoyama Periode (1573 ~ 1603)
Oda Nobunaga som var en hensynsløs kriger klarte endelig å forene Japan. Han begynte å kontrollere Kyoto i 1573, og dette er begynnelsen på en ny epoke. Han ble drept av hans nære general i 1582 ved Honnoji-tempelet. Honnoji Temple ligger rett ved siden av Samurai og Ninja Museum i Kyoto. Det var fortsatt noen uenigheter blant klanene i Japan. I 1600 klumpet klanene på østsiden av Japan og klanene på vestsiden av Japan mot hverandre. Dette var den største krigen i Japans historie: Sekigahara-slaget. Den østlige hæren til Tokugawa Ieyasu vant.

Edo Periode (1603 ~ 1868)
Tokugawa flyttet hovedstaden til Tokyo. Tokyo ble en av de største byene i Asia. Det var et veldig strengt styringssystem. Ingen kunne komme inn i Japan, og ingen kunne forlate Japan. Keiseren ble respektert, men shogunen var den virkelige herskeren av landet. Det var mer enn 100 daimyo som betalte skatt til shogunen. Hver daimyo hadde hundrevis av samurai krigere. Bøndene ga all risen til Daimyo. Under Edo-perioden kunne 90% av japanerne i Tokyo lese og skrive.

Samuraiens liv
– Samurai betyr “den som tjener mesteren.” Selv om samurajen er krigere, er meningen med ordet ikke kriger. Det japanske ordet for kriger er “senshi”.
– Samurai-guttene fikk ekte samurai-sverd da de bare var 5 år.
Bare samurai kunne eie 2 sverd.
Bare samurai kunne ha etternavn.
Bare samurai kunne eie en hest.
Bare samurai kunne gjøre harakiri.
– Bare medlemmene i en samurai-familie kan bli samurai.
Bare samurai og munkene fikk lov til å gå inn i zenhager.
Bare samurai hadde den sterke rustningen.
– Samurai hadde ikke lov til å ha noen annen jobb.
– Samurajen var god i poesi, blomsterarrangement og litteraturen.
– Samurai hadde en “wabi-sabi” livsstil: enkle og gamle ting er vakrere.
– Gjennomsnittlig lønn for en samurai var 3 tonn ris per år.

Livet til en ninja
– Betydningen av ordet ninja er “den som opprettholder vanskeligheter.”
– I Japan ble ninja pleide å bli kalt “shinobi”.
– Det var bare 2 ninja-klaner i Japan: Iga-klanen og Koka-klanen.
– Ninjaene var bønder. De hadde ikke privilegier som samurajen.
– Ninjene hadde ikke svart antrekk. Deres antrekk var mørk blå eller bare enkle farger.
– Ninjaene skulle ikke være over 60 kg.
– Ninjaene var veldig gode til å løpe. Det er rapportert at noen ninjaer kunne løpe 200 km på en dag.
– Ninjaene kan betraktes som en spion. De er ikke krigere.

Du kan lære mer om samurai og ninja på vårt museum. Vi er åpne hver dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...