Japansk Ikebana eller Flower Arranging

Definition:
Ikebana er kunsten at blomsten arrangere, der stammer i det gamle Japan. Dette praktiseres som en kunst, hvor blomster og andre naturlige elementer er placeret på en sådan måde, at legemliggøre harmoni, fred og skønhed.

Ikebana Nippon
Images:JNTO

Ikebana Nippon
Moribana Style Ikebana


Heika Style Ikebana

A post shared by 노지은 (@mariposa.studio) on


 
Ikebana
Historie:
Ordet Ikebana selv betyder 'levende arrangeret blomster' eller 'giver liv til blomster' på engelsk. Denne kulturelle aktivitet har rødder i buddhistiske templer som blomster blev brugt til ofringer så langt tilbage som det syvende århundrede. Tilføjelse blade og andre naturlige elementer i blomsterdekorationer er opført som en idé fra en anden japansk religion, shinto. Shintoisme troede alle naturlige elementer som smukke og åndelige, ikke kun blomster. Ikebana blev en kunst stil i sin egen ret i det femtende århundrede, da buddhistiske munke begyndte at undervise andre regler deres blomsterbinding, for andre at oprette arrangementer selv. Som følge heraf blev Ikebana skoler dannet, der hver har deres egen særprægede flair og stil. De blomsterdekorationer blev et symbol på kunst i hjemmene af den aristokratiske. Det var i denne periode, at stilarter som den nageire var forbundet med andre eksklusive kulturelle sysler som te ceremoni og Haiku poesi. I moderne tid, har andre kunst og design stilarter og teknikker påvirket Ikebana, men de grundlæggende principper er forblevet den samme. Den vigtigste af disse er, at Ikebana stadig ses som en åndelig stræben i at hjælpe fusionere de indendørs og udendørs.
ikebana
Ikebana Ordforråd:
Iki: En japansk æstetisk element, som kan oversættes til 'raffineret entydighed'.
Moribana: En populær stil af blomst arrangement, der oversætter til 'stablet op'. Blomster og andre elementer er anbragt i lave, lave beholdere.
Nageire: En anden populær stil af blomst arrangement, der oversætter til 'smidt i'. De naturlige elementer er organiseret i høje vaser.
Rikka: En traditionel stil af blomsterdekorationer, der oversætter til 'stående blomster'. Denne stil bruger syv grene til at repræsentere fysiske scener.
Shoka: En type blomst arrangement, der udtrykker den åndelige verden.
Shin: En gren, der repræsenterer himlen og er et vigtigt element i Shoka blomsterdekorationer.
Soe: En gren, der repræsenterer mennesket og er et vigtigt element i Shoka blomsterdekorationer.
Tai: En gren, der repræsenterer jorden og er et vigtigt element i Shoka blomsterdekorationer.
Ikebana Elementer:
Ikebana er meget forskellige på andre typer af blomst arrangement i de vestlige lande. Blomst arrangement i Vesten består af arrangere blomster og andre vegetabilske elementer symmetrisk i et kar. Ikebana er fundamentalt anderledes på grund af dens højere stræben efter at udvikle en nærhed med naturen under oprettelsen proces. Her er de designelementer Ikebana tager i betragtning:
• Minimalisme: buddhistiske idealer om minimalisme er kernen i Ikebana. De naturlige elementer sat i ordningerne er ligesom skulpturer og bør hver have et formål. For eksempel bør blade vælges ved, hvordan de supplerer hinanden og med den stil af den færdige udstilling som helhed.
• Form og Linie: Dette element har også bånd til buddhismen som alle former og linjer skal placeres i en naturlig udseende position. For eksempel, opretstående arrangementer ofte lavet med grene, der tilbyder stive, lige linjer. Dette er udtryk for en træets styrke og stivhed. En skrå stil arrangement er lavet med blødere elementer ved at indarbejde blomster og græsser, der vokser skrå ned. Det giver også en følelse af bevægelse og nåde.
• Struktur: Mange traditionelle japanske blomsterdekorationer er baseret på en uligesidet trekant. De punkter i trekanten er som regel lavet med kviste eller grene. En populær stil kaldet Shoka tager dette et skridt videre, da denne stil arrangementer repræsenterer den åndelige verden med sin brug af struktur. Den længste gren eller blomst i arrangementet kaldes skinnebenet, og dette repræsenterer himlen. Mediet filial eller blomster, SOE, repræsenterer mand, og den korteste filial eller blomster, tai, repræsenterer jorden.
• Type: Den endelige udformning af blomster og andre planter elementer bør 'fundet' under arrangementet, snarere end at blive planlagt og tvunget. Det siges, at du skal finde, hvad der er 'allerede der' i de blomster, grene og blade, du har valgt. Et typisk ikebana arrangement fremhæver asymmetri og ufuldkommenhed gennem brug af ledig plads, ujævne numre, og et minimalt antal blomster.
• Æstetik: Den samlede fornemmelse af arrangementet bør legemliggøre traditionelle japanske værdier. En måde at beskrive det er iki eller 'raffineret entydighed'. En stil, der forklarer denne er Rikka eller den 'stående blomster' stil. Denne stil bruger syv grene til at foretage eller repræsentere skønhed naturlige landskaber såsom bakker, vandfald og dale i deres arrangementer.
• Menneske og tavshed: Ikebana siges at også være en udførelsesform for arrangementet skaberen. Det afspejler skaberens humør og personlig rejse med naturen. En stil Jeg tror legemliggør dette er en med en moribana arrangement, som udnytter den flad skål det er anbragt i en reflekterende pool. Endelig mens de tager del i Ikebana bør du ikke tale. Denne proces bør være en meditativ aktivitet, hvor man kun er fokuseret på de naturlige elementer, der tager form foran dig.
Sjov Fakta om Ikebana:
1. Der er tusindvis af ikebana skoler i Japan alene, med de mest kendte er den Ikenobo School, startede i Choho-ji tempel i Kyoto. Det har siden spredt kapitler over hele verden, og for nylig er vokset til at indarbejde over 60.000 lærere i mange forskellige lande. Ikebana er stadig en meget populær i sit hjemland som det praktiseres med omkring 15 millioner mennesker om året, hvoraf mange er unge kvinder.
2. Mens mange kvinder dyrker Ikebana, er det også en kulturel aktivitet, der historisk set blev praktiseret af mænd. Faktisk ville samurai krigere skal undervises blomsterbinding, samt andre vigtige kulturelle aktiviteter, inden de blev anerkendt som en sand kriger. I øjeblikket er der flere førende mandlige Ikebana mestre end kvindelige.
3. Moderne stilarter og teknikker er ved at ændre, hvordan ikebana arrangementer er sat sammen. En sådan mester, som har taget nye stilarter er Techigahara Sofu der brugte gips, plast og endda stål i sine blomsterdekorationer. Han grundlagde Sogetsu Skole så hans idealer om eksperimenter praktiseres af nye studerende.
4. Ud over den Ikenobo Skole, to andre velkendte skoler er det Sogetsu Skole og Ohara School. Disse to skoler er mere moderne, hver er omkring for omkring et århundrede. Den Sogetsu Skole og Ohara Skole blev grundlagt af ikebana mestre, der ønskede at inkorporere mere populære vestlige elementer.
5. Hvis du deltage i en Ikebana arrangement klasse, nogle af de klasser ville du nødt til at tage bruger saks til at trimme forskellige planter korrekt, bøjning grene, så de ikke knækker eller ser unaturligt, vælge blomster til at symbolisere traditionelle elementer, der identificerer passende vase eller skål til din indretning og lære at holde din naturlige elementer så frisk som muligt.
6. Der er ikebana arrangement skærme hvor du kan se eksperter fremvise deres evner og teknikker. Mange af disse udstillinger er om 'venskab gennem blomster' snarere end konkurrence og er kendt i Japan samt andre lande. Der er også årlige arrangere konkurrencer i Japan, hvor mestre konkurrere. I disse konkurrencer, mestrene har det samme udstyr, blomster og planter, men bør bruge deres personlige smag og erfaring i at gøre forskellige arrangementer.
7. Ikebana er til rådighed for de studerende igennem efter skoleklasser og klubber for dem, der ønsker at lære. Ikebana er også jævnligt vist gennem 'hvordan - til' videoer og på japansk tv-shows. Et sådant show er Seikei Bijin eller kunstig skønhed, et drama tv-serie, som har en Ikebana mester som en mandlig karakter og kærlighed interesse.
8. Selvom det ikke Ikebana, er en beslægtet kulturel aktivitet fra Japan kaldes Kodo. Dette er den traditionelle kunst af duft og bruge røgelse. Denne praksis er generelt lært hvis en japansk kvinde ønsker at blive anset for at være raffineret sammen Ikebana og den traditionelle te ceremoni. Dette har en anden slips til Ikebana som nogle af blomsterne, der anvendes i de ordninger, er også populære røgelse dufte.
9. En anden japansk kulturel aktivitet, der har forbindelser til blomster er bonsai voksende. Dette er kunsten voksende små træer i bestemte former for at fremvise deres skønhed og naturlige ynde. Mange æstetik findes i Ikebana blomsterdekorationer er også vigtige i bonsai voksende.
En god online ressource, hvis du ønsker at fortsætte på egen hånd Ikebana rejse findes på https://www.ftd.com/blog/design/ikebana. Denne hjemmeside har en trin for trin tutorial til at hjælpe med de færdigheder og teknikker, du har brug for at lave din egen blomst arrangement. Fordi der er også ikebana lærere rundt om i verden, kan du finde en kvalificeret instruktør i nærheden af dig, hvis du søger online. Start med at kigge på http://www.ikebanahq.org/index.php. Endelig er der mange Youtube videoer og websider til at hjælpe dig, hvis du ønsker at praktisere denne kunst derhjemme.
Ikebana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...