Japansk kalligrafi (shodo)

Definition:
Som de fleste kulturelle aktiviteter, japansk kalligrafi eller Shodo er en kunstform, der er blevet udviklet over hundreder af år. Shodo direkte oversættes til ”den måde at skrive”, og er den traditionelle måde at skrive tegn ved hjælp af en blæk dyppet pensel.
Shodo
Historie:
Japansk kalligrafi begyndte faktisk i Kina før 600 e.Kr.. Den japanske alfabet, eller kanji, er lavet af kinesiske tegn, når rejsende delt kinesisk skrift. Historikere mener, at dette var forbundet med udbredelsen af buddhismen til Japan. Efter Japan udviklet deres egne figurer, kaldet hiragana, Shodo udviklet sig til sin egen kunstform som stykker af poesi, filosofi og andre abstrakte begreber blev mere moderne at male og display.
Shodo Begreber og Ordforråd:
Bunchin: Vægte, der ligner søjler til at holde ned papiret
Fude: Børste lavet af bambus og hestehår
Hanshi: bruges til at skrive med sort blækspecialpapir:
Hiragana Japansk tegn, der virker som alfabetets bogstaver
Kanji: Kinesisk tegn, der er en del af den japanske alfabet
Sumi: Sort blæk
Suzuri: blæk sten bruges til at skabe blækket
Noget, vestlige publikum ikke kan forstå er, at mens det er lettere at skrive ved hjælp af en pen eller blyant, ved hjælp af en blæk pensel eller fude at skrive ord eller sætninger involverer mange år med at studere på perfekt. Det siges, at hver person ville ‘maling’ på en anden måde, og en person ville ‘maling’ det samme ord forskelligt på grund af deres humør på et bestemt tidspunkt.
Shodo Maleri, som du kan gøre derhjemme:
1. Saml sort maling, hvid stykke papir, avissider og stor pensel. Enhver stor malerpensel er fint, men den traditionelle børste var lavet af bambus og hestehår.
2. Se på japanske tegn online, som du ønsker at male. Jeg vil tjekke online eksempler og en god hjemmeside til at starte med er http://web-japan.org/kidsweb/virtual/shodo/shodo03.html.
3. Placer avisen under papiret. Nogle kan lide at tape avisen og papir ned. Traditionelt blev de holdt nede med bunchin eller vægte i toppen af papiret.
4. Hvis du beslutter at sidde, er du nødt til at sidde ret op og ned. Dine fødder skal være fladt på gulvet, og hvis du kan din ryg må ikke røre stolen. Det er okay at male stående, men traditionel Shodo maleri har kunstneren sidder. Din anden hånd skal hjælpe med at holde papiret stadig.
5. Nu er det tid til at samle op børsten. Børsten er ikke holdt som en normal kuglepen eller blyant. Det er holdt mellem tommel-, pege- og langfinger i en lige stilling. Det bør hvile på din ringfinger og din hånd må ikke røre papiret til enhver tid.
6. Øv dig malestrøg i luften med din pensel, før du maler. Med japanske tegn, slagtilfælde orden er vigtig, og du bør kende slagtilfælde orden, før du begynder. Din online eksempler skal forklare, hvad bestiller du skal gøre dine linjer eller streger.
7. Nu er det tid til at male! Du kan være nervøs, hvis dette er din første gang gør Shodo. Hold dig afslappet og tage glatte vejrtrækninger. Du må ikke stoppe midt slag – det ændrer den måde malingen falder af penslen. I stedet holde ud, indtil alle dine bevægelser er færdig. Det er uhøfligt at gå tilbage og ‘røre op’ din kalligrafi eller maleri, når dine slag er færdig.
8. Gentag, indtil du er tilfreds med din kalligrafi maleri. Det tager et par gange, indtil du er fortrolig med fornemmelsen af børsten bevægelser og slagtilfælde orden. Selvfølgelig kan du begynde disse trin igen med en mere vanskelig japansk karakter. Der er mange bøger og kits til rådighed til at hjælpe dig, når de forsøger denne nye aktivitet.
Sjov Fakta om Shodo:
1. japanske studerende lærer Shodo som fag i skolen – ligesom du kan gøre i løbet af håndskrift klasser. Men denne praktiseres ofte i ugentlige klasser starter så ung som grad tre eller fire. Nogle børn selv deltage eftermiddag klubber eller weekend klasser, så de kan forbedre deres Shodo eller kalligrafi færdigheder.
2. For at blive betragtet som en professionel i Shodo, skal du studere hårdere Shodo lektioner i midten skole og senior skole. Bagefter bliver du nødt til at studere kalligrafi og Shodo på universitetet. Mange fagfolk siger, at deres sande studere i gang, efter at de havde en mester, som retaught dem det grundlæggende.
3. kalligrafi eller Shodo konkurrencer er blevet meget populære i de senere år. I stedet for at male, mens du sidder ned, grupper af studerende – normalt piger – male positive budskaber, mens musikken spiller. Point gives i hele konkurrencen baseret på, hvor godt de maler, men også hvor godt de gør det til musikken, og hvor meget dans er involveret. Kreativiteten er forbløffende som pensler til denne konkurrence spænder fra din lille typisk kunst børste til mopper, som har behov for to eller flere piger til at male med! Se filmen Shodo Piger hvis du er interesseret!
4. Mange samurai krigere vil være nødvendigt at blive undervist i dette kalligrafi kunst, såvel som de andre, før at blive anerkendt som en sand kriger. Andre kulturelle aktiviteter inkluderet spiller fløjte, der udfører den traditionelle te ceremoni og endda blomst arrangere korrekt, før man blev anset for kvalificeret i alle områder af soldat træning.
5. Selv om japanske tegn har en anden slagtilfælde orden, de har også en anden måde at læse så godt. I vestlige kulturer, læser vi sider fra venstre til højre. I Japan til den måde læses korrekt er højre mod venstre. Det er den samme måde, som de skriver på en side så godt!
6. Hvis du kan huske fra det ordforråd sektion, japanske studerende skal lære to sæt tegn (eller alfabeter) kaldet hiragana og kanji. Et andet sæt japanske studerende har brug for at lære, er katakana. Disse tegn er kun brugt til at oversætte ‘vestlige’ ord. Forestil lære tre forskellige sæt af alfabeter!
7. Shodo er et vigtigt element i romanen Mieko og det femte Treasure. Denne historie af Elenor Coerr følger en ung pige, der elsker kalligrafi, men på grund af en skade, hun kan ikke male længere. Denne historie fortæller om, hvordan hun finder inspiration til at prøve at skrive og male igen.
8. Et spil baseret på Shodo traditioner og japanske folkemusik historier blev lavet til Playstation 2, Playstation 3 og Wii. Det hedder Okami og du spiller som den japanske ulv gud, der deler dette navn. Okami er en japansk skaberen gud og du male ‘kalligrafi og andre tegninger i eksistens ved hjælp af din fude hale.
9. Mens ikke ligefrem Shodo, en lignende stil af kalligrafi er stigende popularitet fra Japan. Sumie eller vaske tegning malere er dem, der bruger deres viden om kalligrafi at male kroppen af en drage i et enkelt penselstrøg. Lederen af dragen malet først, men resten af dragen er malet med en enkelt slag – som kræver ændringer i retning, sløjfer, hviler og flicks før den er færdig. Det er værd at undersøge de videoer på Youtube.
10. En god online ressource, hvis du ønsker at fortsætte på egen hånd Shodo rejse kan findes på http://shodo-japan.com/. Dette er en serie af online tutorials og workshops for at hjælpe dig med at lære de teknikker og færdigheder, der kræves for at praktisere Shodo. Der er også et afsnit for at købe mere traditionelle kalligrafi elementer. Denne hjemmeside er baseret i Japan – men se online for en tættere Shodo værksted, da der er hundredvis rundt om i verden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...