Japansk Origami / Papirfolde

Definition:
Origami er muligvis den mest kendte af alle Japans kulturelle aktiviteter. Dette praktiseres som en kunst, hvor papiret er foldet til at skabe en række former, herunder dyr, blomster eller mennesker.
Historie:
I løbet af det sjette århundrede, blev papir introduceret til Japan fra Korea og Kina af buddhistiske munke. Det var meget dyrt og blev første gang lavet med plantefibre. Kun særlige feriedage eller ceremonier havde origami dekorationer. Tidlige traditioner med origami omfatte gøre sommerfugle for traditionelle japanske bryllupper og særlige origami figurer, der ledsagede dyre gaver til held og lykke. Snart dette blev en national fortid tid og er nu praktiseres over hele verden.
origami
Origami Ordforråd:
Hanshi: Håndlavet papir
Origami at du kan gøre i hjemmet:
1. Saml dine origami papir (og en lineal, hvis du er ny). Normalt papir er fint, men du skal sørge for, at det er i form af et kvadrat. Jo større pladsen, vil det lettere at folde være. Du kan finde origami papir i de fleste håndværk butikker, og du vil det er tyndere og mere fleksibel. Alternativt kan du ofte finde mere traditionelt indrettede papir online.
2. Har vejledningen klar til origami design, som du ønsker at folde. Jeg vil tjekke online eksempler som http://www.origami-instructions.com/. Disse skridt vil skitsere, hvordan at folde en origami fan.
3. Start med den hvide side af papiret folde opad. (Hvis du ikke har en farvet stykke papir, kan du tegne dit design først og derefter fortsætte med instruktionerne.) Fold langs bunden en centimeter i bredden. Hvis du har en lineal, kan du trykke hårdere ved at køre linealen langs de pressede kanter.
4. Vend papiret, så den farvede side vises nu. Må ikke udfolde din nye klap.
5. Fold langs bunden en centimeter i bredden igen. Det vil være lettere som din tidligere fold vil lave en guide for dig at følge. Hvis du har en lineal, kan du trykke kanterne igen.
6. Vend papiret igen, så den hvide side er vist. Igen folde en anden linje.
7. Vend over, indtil den dekorerede tegn vises. Fold en anden linje. Hold gentage disse trin indtil alle hele siden er foldet ind i en strimmel.
8. Omkring en centimeter mærke fra siden, lave en ny fold. Husk at bruge lineal, hvis du vil. Hvis du har lavet dette med et barn, de kan lide den nærmeste ende til pilen hæftet.
9. Åbn hver side, så din fan er skabt!
Origami
Sjov Fakta om Origami:
1. Origami stilarter og teknikker fortsætte med at ekspandere. Flere stilarter med hårdere teknikker, der er blevet populært for nylig omfatte komplekse origami, matematiske origami, modulær origami, våd folde origami og origami tessellations.
2. Dagens ansigt origami er Yoshizawa Akira. Han er den anerkendte stormester af origami og faderen til moderne kreative origami. Han er kendt for at sammensmelte geometri og kunst sammen. Yoshizawa var selvlært og blev interesseret i origami, når en pige gav ham et papir båd, da han var barn.
3. samuraier i Japan ville gav hinanden origami gaver kendt som noshi. Disse tog form af fisk fra stykker af papir foldet mange gange, og blev betragtet som en god og lykke token.
4. Der er en japansk hustruer fortælling, at hvis du foldede tusind papir kraner, kan du blive tildelt et ønske. Der er en smuk historie om en pige kaldet Sadako som prøvede at gøre dette efter at hun blev syg. Hvis du ønsker at læse Sadako historie, Sadako og Thousand Paper Cranes er en bog af Elenor Coerr.
5. Den største origami kran havde et vingefang på næsten 82 meter eller 268 fod og 10 inches. Masser af små origami sider blev limet sammen til et enkelt stykke papir, der målte 100 meter med 100 meter. Denne rekord indehaves af den Fred Piece Projekt på Hiroshima Shudo University i Hiroshima, Japan.
6. Fra den største til det mindste! Den mindste origami kran var lavet af papir, der havde dimensionerne på 1 mm med 1 millimeter. Adjunkt Watanabe behov for at bruge et mikroskop og synål for at gøre kranen! Han afsluttede denne rekord ved Nigata University, Japan.
7. Den længste guirlande lavet af origami foranstaltninger på 7000 meter! Det er 4,3 miles! Det blev skabt af Hiroshima særlige støtteprogram School i Japan.
8. Mens ikke ligefrem origami, er en anden kulturel papir håndværk fra Japan kaldes kirigami. Mens origami gør sine figurer ved kun at folde, indebærer kirigami skære så godt. Kan oprettes Mere komplekse former og kunst med negative rum. Disse kunstværker er mere sart end origami og er absolut værd at se.
9. En moderne spin på origami kunstform har optrådt med origami popup design. Dette blev skabt af Masahiro Chatani i 1980’erne, og han og Keiko Nakazawa har mange bøger fremvisning glans og skønhed i denne nye kunstform.
10. En god online ressource, hvis du ønsker at fortsætte på egen hånd origami rejse findes på http://www.origami-instructions.com/. Dette er en serie af online tutorials og workshops til at hjælpe med de trin og teknikker, du har brug for at lave origami. Der er også tusindvis af YouTube-videoer til at hjælpe dig så godt.
Origami

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...