Kimono og Yukata

Kimono og Yukata Kimono er et traditionelt japansk tøj. Yukata er en type kimono. Kimono er slidt om vinteren. Yukata er slidt om sommeren.


Forskellen mellem kimono og yukata er a) årstider (kimono: vinter, yukata: sommer), b) ærmer (kimono = lange ærmer, yukata: korte ærmer), c) tykkelse af stoffet (kimono: tykt stof, yukata: tynd stof). Der er mange andre forskelle mellem kimono og yukata. Læs venligst nedenstående tabel omhyggeligt.

Forskelle mellem kimono og yukata Kimono yukata
Hvordan er stoffet ? tyk tynd
Hvornår bærer folk det? efterår vinter
forårssæson og sommer
I hvilken lejlighed bryllup ceremoni, te ceremoni, kom-of-age ceremoni
fyrværkeri festival, sommer festival
Hvordan er motivet ? Enkelt design, pastelfarver, meget lille design over rammen
Meget farverige, mange farver
Hvor lang tid tager det at bære det? Op til 20 minutter 2-3 minutter
Hvad er det lavet af ? Silke Bomuld
Hvor meget koster det? $ 500 eller mere $ 50 eller mere
Hvad er længden af ærmet? Lang Kort
Hvad er de forskellige typer ? Uchikake, Furisode, Hakama, Homongi, Tomesode, Hiromuku
Kan alle bære det? Kun enlige kvinder kan bære furisode
Er der indre lag ? Ja (nagajuban) Ingen
Hvordan er sandaler og tilbehør? Elegant (zori) Casual (kan)

Lær mere om kimono og yukata oplevelse på Maikoya Definition af Kimono:
Kimono var engang det japanske ord for tøj, men i dag refererer til den traditionelle tøj fra det gamle Japan. De lange Klæder, at damer slid er de mest anerkendte af japansk tøj, men ordet kimono bruges også til at henvise til de stilfulde gevandter og bukser båret af mænd.
着物人像
Historie:
Kimonoer blev etableret under den Heian periode af japansk historie (794-1192 e.Kr.). Morgenkåbe blev mere indviklet som flere lag blev anvendt. Mange kimono designs blev også udviklet til at repræsentere forskellige årstider, helligdage eller klassen af samfundet, du tilhørte. Mens silke kimonoer båret af damer er mere genkendelige, kan de også være lavet af andre materialer såsom bomuld, hør eller satin. Under den tidlige nittende århundrede, den japanske regering opfordrede folk til at vedtage mere vestlig tøj og vaner. Som følge heraf er kimonoer nu generelt holdes som mere ceremoniel tøj og er slidte oftest ved særlige lejligheder.
Kimono Ordforråd:
Datejime: Belt, der sidder under obi bælte og sikrer en perfekt kimono silhuet
Geta: Traditionelle japanske sko uden en hæl
Hanhaba: Obi skærf, der matches med dagligdags kimonoer
Juban: Hvid bomuld slip, der passer under kimonoen
Koshi himo: Bomuld bælte, der holder kimono på plads
Obi: Dekorative silke skærf
Zori: Traditionel japansk sko, der har en hæl
processen med at sætte på en dames Kimono:
Husk, at de fleste kimonoer brug for en anden hjælper til at sætte på korrekt.
1. Tag en slip kaldes juban. Det passer ligesom en badekåbe og bør være bundet stramt på siden.
2. Sæt dine arme gennem silke ydre kimono robe. Sørg for, at bagpanel kåbe er centreret.
3. Pak den højre side af den kåbe først omkring din krop til venstre. Hvis der er overskydende materiale, det er okay, at kåbe når rundt til din ryg. Pak venstre side, så det overlapper. Juster Juban slip hvis vise.
4. For at holde kimono på plads, er det første bånd bundet. Dette kaldes den Koshi himo. Hold bæltet bag dig først og binde det på tværs af din front. Kimonoen robe skulle nu være indstillet, så den koshi himo bælte er skjult under det overskydende materiale i fronten.
5. Nu det andet bælte er bundet. Dette kaldes datejime. Binde dette bælte ligesom koshi himo, men dette bælte sidder på toppen af kimonoen og er synlig.
6. Det endelige dekorative obi eller skærf skulle nu være bundet. En enklere obi skærf er hanhaba. At binde dette skærf, først måle rammen i den ene ende, så du kan binde en knude med nok materiale. Lad dette materiale løs for obi binding. Hold resten af bæltet til din ryg og pak det omkring indtil to ender er nu i midten af ryggen.
7. Tie de to obi hanhaba ender sammen og stramme rammen. Det bliver nødt til at være ganske stram til næste trin. De obi ender bør nu gemt i obi eller datejime. Hvis obi er stram nok, vil rammen ikke falde ud. Foretag endelige justeringer af kimono robe så alle panelerne er niveau og centreret.
8. Nu er det tid til at accessorise! En kimono bør bæres med et par sandaler, enten Geta eller zori stil. Mange japanske kvinder bære deres hår i en bolle med blomst tilbehør til håret. Husk du kan også købe en smuk fan eller taske, der matcher din silke kimono!
Den Yukata
Definition:
Svarende til kimonoen, yukata er en mere uformel stil af japanske tøj og er normalt lavet af bomuld. Den stammer med populariteten af at besøge sociale badehuse. Hvide og indigo yukatas blev almindeligt som den hvide bomuld holdt folk køligt om sommeren, mens farvestoffet i indigo stof fungeret som et insektmiddel. Folk i Japan normalt bære en yukata sommeren på fyrværkeri festivaler og andre udendørs arrangementer. De er meget populære hos kvinder og børn, som de er nemme at bære.
浴衣
Processen med at sætte på en Yukata:
1. Sæt dine arme gennem yukata robe. Sørg for, at bagpanel kåbe er centreret.
2. Pak den højre side af den kåbe først omkring din krop til venstre. Hvis der er overskydende materiale, det er okay, at kåbe når rundt til din ryg. Pak venstre side, så det overlapper.
3. For at holde yukata på plads, er en Koshi himo bælte bundet. Hold bæltet bag dig først og binde det på tværs af din front. Kimonoen robe skulle nu være indstillet, så den koshi himo bælte er skjult under det overskydende materiale i fronten.
Sjov Fakta om Traditionel japansk beklædning:
Sawara Summern Festival 2017
1. På grund af japanske træblok prints, har kimonoen blive forbundet med skønhed og pragt af geisha. Da de fleste kvinder ikke bære kimono i hverdagen, moderne geishaer og deres praktikanter slid traditionelle klæder oftere, for at fremme deres individuelle talenter. I løbet af foråret, kan du se geishas eller praktikanter gå rundt turistmål ligesom Kyoto i deres smukke klæder.
2. En japansk mand eller kvinde kan have behov for at bære en kimono for meget specielle lejligheder. Der er kimono lejemål, da de kun kan bære en kimono én eller to gange i deres liv. En af specialkemikalier morgenkåbe til en bestemt begivenhed er en brud bryllup kimono. Damen ydre silke robe er traditionelt enten hvid, sort eller rød og har indviklede mønstre. Brides kan også bære en matchende hætte kaldes en Wataboshi, som anses for den japanske version af et brudeslør. Gommens silke kåbe ville være sort med en hvid vinge. En anden ceremoni er en begravelse var de mænd og kvinder bære sorte kimono klæder med sorte bånd. Nytår er en populær ferie for folk at bære klæder årligt, hvis de er så heldige at have en.
3. I januar hvert år, voksne fejrer deres kommende af alder, når de har nået tyve år. De fleste kvinder bærer deres bedste kimono, ofte med en pels boa. De voksne deltage i en ceremoni i deres hjemby, der ville meddele dem som en officiel voksen. Bagefter alle fejrer med deres familier, såvel som gamle venner fra folkeskolen.
4. En vigtig begivenhed, børn bære kimono efter de Shichi-Go-San festlighederne, også kendt som de syv – fem – tre fester. Dette er, når japanske drenge og piger fejrer være syv, fem eller tre år på festivalen dag 15th November. Denne dag er speciel, da det giver mulighed for venner og familie af børnene til at dele deres vækst og trivsel.
5. Der er også en anden form for traditionel japansk kåbe. Disse er korte klæder kaldet Happi frakker. De normalt vises en families våbenskjold eller ferie symbol. I det gamle Japan, blev de slidt på festivaler, men for nylig japanske restauranter har dem som medarbejderrepræsentanter uniformer med erhvervslivet logoet vises på bagsiden.
6. Grunden til en ceremoniel kimono er så specielt skyldes materialet. Mange af disse kimono lag er lavet af høj kvalitet silke – som koster næsten en million yen eller tæt på $ 9000 dollars. Det er også meget vanskeligt at sætte på som en kvinde ville kæmpe for at sætte på en dyr kimono robe af sig selv. Dette skyldes de mange lag nedenunder samt tricky Obi slips. Kvinder som regel nødt til at spørge deres mødre til at hjælpe, samt tage et kursus på en kimono skole.
7. Den største samling af kimonoer og tilbehør blev indsamlet af Fukiko Higuchi. Hun havde over 3040 stykker, der overtog tretten år at indsamle. Hun måtte holde dem i særlige kister og stativer til at sikre stoffet, broderi og detaljer vil ikke blive beskadiget. Efter Fukiko vendte 67, gav hun tilladelse til hendes kimonoer, der skal vises på en afstand af spillesteder rundt Japan.
8. Den største kimono er over 18 meter bred (60,24 fod) og over 16 meter høj (53,64 fod). Dette tøj er designet af Eiko Kobayashi til en robot kaldet ”Gundam”. Den kimono var så stort, at det havde brug for en laser til at måle det, når en kran havde rejst det op i luften. Det tog 15 medarbejdere et år til afslutte dette tøj.
9. I Heian periode (794- 1192 e.Kr.), det var typisk for ædle kvinder i den japanske kejserlige hof til at bære 20 til 25 lag kimonoer på én gang. Dette begrænsede deres bevægelser så meget, at du går var næsten umuligt.
10. Den japanske regering anser en håndfuld kimono kunstnere til at være nationale skatte. Disse kunstnere bevare de traditionelle teknikker til fremstilling og udsmykning kimonoer. Deres klæder er lavet til at være one-of-a-kind og er dyrere end de fleste malerier. Nogle er blevet solgt i mere end $ 100.000 US dollars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...