Mi a szamuráj titkos kódja? Mi az a Bushido?

bushido
bushido

Bushido a szamuráj harcosok titkos kódja. A szamuráj harcosoknak különleges életmódjuk volt. Életük a 7 alapelvtől függött. Ezeket a szabályokat “bushido” -nak nevezték. Bushido több száz éve befolyásolta a szamuráj életét. Ezek a Bushido 7 alapelvei:
 
Az igazságosság (義 gi). Az igazságosság a szamuráj legfontosabb erénye. Egy igazi szamuráj nem támadja meg az ellenséget egy fontos ok nélkül.
 
Hűség (忠義 chūgi). A lojalitás a második legfontosabb dolog az életben. A szamurájoknak mindig hűségesnek kell maradniuk a gazdájához. A szamurájoknak azt is el kell gondolniuk, hogy kötelessége védeni mestert az élet értelme.
 
Tisztelet (名誉 meiyo). A becsületes élet nem élet. Ha egy szamuráj hibázik, az öngyilkosság elkövetésével tiszteletben kell tartania a nevét. (Példa: 47 szamuráj története (az Ako incidens).
 
Tisztelet (礼 rei). A szamuráj mindig tisztelje az ellenségét. A szamuráj tiszteli az ellenfelét a küzdelem előtt és után. Még akkor is, ha egy szamuráj megöli az ellenfelét, nagyon tiszteli a holttestet.
 
Őszinteség (誠 sei). Egy szamuráj soha nem hazudik. A “megtévesztés” nem létezik egy szamuráj könyvében.
 
Bátorság (勇 yū). Egy szamuráj harcol a végéig. A szamuráj soha nem fél semmitől. Nem fél a haláltól. A szamuráj mindig bátor, mert harcol valamire, amiben hisz.
 
Összhang (誠 makoto). Egy szamuráj soha nem változtatja meg az utat. Olyan, mint egy szitakötő, mindig halad előre, soha nem mozog vissza.

bushido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...