Ninja Kyoto. Var hittar Ninja Spots i Japan

I Kyoto är det möjligt att titta på en ninja show, besöka en ninja Dojo, gå till en ninja by eller ha en ninja turné. Kyoto var huvudstaden i Japan och Kyoto har många ninjafläckar och ninja-städer.

Historiskt var det bara två ninja-klaner i Japan: Iga-klanen och Koga-klanen. Både Iga och Koka ligger långt ifrån stadens centrum. Det finns en ninja slott och ninja by i Iga (2 timmar från Kyoto). Eftersom Iga och Koga är långt från stadens centrum, besöker många människor samuraj- och ninjamuseet i Kyoto för att lära sig mer om ninjan.

Nijo Castle//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Nijo Castle. Ninja brukade bo i detta slott. Det fanns dock en risk för infiltration av andra ninja spioner. Speciella golv konstruerades av Tokugawa Shogun. När människor går på golvet finns det ett knallrande ljud. Detta gjordes för att upptäcka fiendens spionninjas.

inside Nijo-Jinya//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Nijo Jinya. Många ninja bodde också nära Nijo slott. En av de berömda ninjabyggnaderna var Nijo-jinya. Detta hus användes också som ett värdshus och ett centrum där folk handlade ris. Huset har en arkitektur som är bekväm för ninja. Ibland finns det turer på japanska. För dagliga turer på engelska besök samura och ninja museum Kyoto eller samurai och ninja museum i Osaka.

Nanzenji XIII//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Nanzenji-templet. Under 1500-talet fanns en berömd ninja vars namn var Ishikawa Goemon. Hans filosofi var som Robin Hood: stjäla från de rika människorna och ge allt till fattiga människor. Han blev dock fångad av Shogun Toyotomi. Han blev kokad levande i en jätte gryta. Händelsen ägde rum framför Nanzenji-templet år 1594.

Enryakuji@HIEIZAN//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Enryakuji Temple i Mount Hiei. Mount Heiei är där ninjatraditionen föddes. År 1571 brände Oda Nobunaga templet och hundratals munkar dog under razzian. Efter Enryakuji incidednt fanns en stor kamp mellan ninja och Oda Nobunaga i Iga.

samurai museum Japan

Samurai och Ninja Museum Japan Kyoto.
Detta är den enda ninja platsen i Kyoto där du kan allt om ninja och ha en ninja träning klass. Ninjas historia går tillbaka till Shugendo-traditionen som föddes för mer än 1000 år sedan. Museet har förklaringar om Tokagureryu och ninjaens förtrollande tekniker. Du kan göra alla dessa inuti museet a) Ninja stjärna kasta b) Ninja väggklättring c) Ninja outfit d) Ninja lektion e) Ninja lektion f) Ninja by och ninja hus. Museet har också en ninja presentbutik som säljer ninja tabi strumpor och ninja stjärnor.

Saker att veta om Ninja

Det fanns bara 2 ninja-klaner i Japan: Iga-klan och Koka-klan.
Ninjaerna var bönder. De hade inte privilegier som samurai.
Ninjaerna hade inte svart outfit. Deras outfit var mörkblå eller bara enkla färger.
Ninjaerna skulle inte vara mer än 60 kg.
Ninjaerna var mycket bra att springa. Det rapporteras att vissa ninjor kan springa 200 km på en dag.
Ninjaerna kan betraktas som en spion. De är inte krigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...