Ninja Kyoto. Waar vind ik Ninja-spots in Japan

In Kyoto is het mogelijk om een ninjashow te bekijken, een ninja Dojo te bezoeken, naar een ninjadorp te gaan of een ninjatocht te maken. Kyoto was de hoofdstad van Japan en Kyoto heeft veel ninjasterren en ninjasteden.

Historisch gezien waren er slechts twee ninja-clans in Japan: Iga-clan en Koga-clan. Zowel Iga en Koka zijn ver van het stadscentrum. Er is een ninjakasteel en een ninjadorp in Iga (2 uur vanaf Kyoto). Omdat Iga en Koga ver van het stadscentrum zijn, bezoeken veel mensen het Samurai en Ninja museum in Kyoto om meer te weten te komen over de ninja.

Nijo Castle//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Nijo Castle. De ninja woonde in dit kasteel. Er was echter een risico van infiltratie door andere ninjaspionnen. Speciale vloeren werden gebouwd door Tokugawa Shogun. Wanneer mensen over de vloer lopen, is er een piepend geluid. Dit werd gedaan om spionninja’s van de vijand te detecteren.

inside Nijo-Jinya//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Nijo Jinya. Veel ninja woonden ook in de buurt van het kasteel van Nijo. Een van de beroemde ninjagebouwen was Nijo-jinya. Dit huis werd ook gebruikt als een herberg en een centrum waar mensen rijst ruilden. Het huis heeft een architectuur die handig is voor de ninja. Soms zijn er rondleidingen in het Japans. Bezoek voor dagelijkse rondleidingen in het Engels het samoeraien- en ninjamuseum Kyoto of het samurai- en ninjamuseum in Osaka.

Nanzenji XIII//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Nanzenji-tempel. Tijdens de 16e eeuw was er een beroemde ninja wiens naam was Ishikawa Goemon. Zijn filosofie was net als Robin Hood: stelen van de rijke mensen en alles geven aan arme mensen. Hij werd echter gepakt door de Shogun Toyotomi. Hij werd levend gekookt in een gigantische pot. Het incident vond plaats in 1594 voor de Nanzenji-tempel.

Enryakuji@HIEIZAN//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Enryakuji-tempel in Mount Hiei. Mount Heiei is de plek waar de ninja-traditie werd geboren. In 1571 verbrandde Oda Nobunaga de tempel en honderden monniken stierven tijdens de overval. Na de Enryakuji incuednt was er een groot gevecht tussen de ninja en Oda Nobunaga in Iga.

samurai museum Japan

Samurai en Ninja Museum Japan Kyoto.
Dit is de enige ninjaplaats in Kyoto waar je alles kunt doen over ninja en een ninjatrainingcursus hebt. De geschiedenis van Ninja gaat terug op de Shugendo-traditie die meer dan 1000 jaar geleden werd geboren. Het museum heeft uitleg over Tokagureryu en de teainingtechnieken van de ninja. Je kunt dit allemaal in het museum doen a) Ninja-sterrenworp b) ninja-muurklimmen c) ninjaboge d) ninjab les e) ninjab les f) ninjadorp en ninjahuis. Het museum heeft ook een ninja-cadeauwinkel die ninja tabi-sokken en ninjasterren verkoopt.

Dingen om te weten over de Ninja

Er waren slechts 2 ninja-clans in Japan: Iga-clan en Koka-clan.
De ninja’s waren boeren. Ze hadden geen voorrechten zoals de samurai.
De ninja’s droegen geen zwarte outfit. Hun outfit was donkerblauw of gewoon simpele kleuren.
De ninja’s zouden niet meer dan 60 kg moeten zijn.
De ninja’s waren erg goed in hardlopen. Het is gemeld dat sommige ninja’s 200 km kunnen lopen op één dag.
De ninja’s kunnen worden beschouwd als een spion. Het zijn geen krijgers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...