Sake og Forretningsdrink

Definition:
Sake er et velkendt japansk drik. Det er alkoholholdige og brygget under anvendelse af vand, ris, maltet ris og gær. Hvordan det er lavet ændrer drikkens smag og alkohol styrke. Sake kan have en ganske stor samling af varianter, der spænder fra lys og svag til rig og kompleks.
Historie:
Sake kaldes faktisk nihonshu eller seishu i Japan og har været en favorit drik der i over tusind år. Selv om det menes, at det først blev produceret i Kina, registreringer af en ris drink i Japan dato til 689 e.Kr.. Den fik navnet ‘The Drink of the Gods’, som det blev brugt i mange religiøse ceremonier. En traditionel ritual kaldet omiki involverer folk drikker skyld som en religiøs fællesskab. Det menes, at når du drikker det du er blevet tættere til guderne. Sake produktion blev kontrolleret af regeringen, men i det 10. århundrede, begyndte japanske munke at brygge skyld til brug uden for deres templer og helligdomme. Dette resulterede i drikken bliver dyre, såvel som et statussymbol for dem, der havde råd til det. Under kejser Meiji i hans regeringstid fra 1868 e.Kr., blev love ændret, således at enhver kunne producere skyld, så længe de fulgte de angivne regler. Næsten 30.000 bryggerier sprang op på et år alene. Kvinder tog en stor rolle i at gøre skyld og snart samles op øgenavnet ‘brygge mestre i huset’. Mænd overtog i løbet af det 16. århundrede og skyld produktion er stadig en mandsdomineret branche. Sake blev hurtigt et hit med rejsende til Japan og bryggerier findes nu over hele verden.
Sake Cask
Sake Ordforråd:
Choko: Lille dekoreret bæger, der er købt i par
Oshaku: Manners anvendes, når de deler skyld
Kanpai: Skål i japansk
Sakazuki: Lille flad dekoreret fad til at drikke
Tokkuri: Jug formet beholder, der indeholder skyld
Sake
Processen med Drinking Sake:
Der er høflig høfligheder til at overveje, når de drikker skyld. Den ene er, at skyld bør drikkes med mad. Her er nogle tips til at hjælpe værdsætte denne traditionelle drik.
1. Når du bestiller skyld, vil det ankommer i en kande formet beholder kaldet en tokkuri. Det kan drikkes varm eller kold, men de fleste mennesker overveje at drikke det koldt, så de kan smage alle sine varianter.
2. Hvis du er med venner, bør du altid hælde deres drink til dem. De vil så afhente tokkuri kanden og hæld skyld for dig. Denne skik kaldes oshaku og kræver også, at du tjekker, at deres kop bør forblive fuld – også selvom det ikke er tom.
3. Der findes forskellige typer af kopper for at drikke skyld. Choko er en lille kop til hverdagsbrug, mens en sakazuki er en lille skål. Dette bruges til formelle lejligheder, herunder nytår festivaler og store fester.
4. Hvis du er med venner, hæve din kop eller skål og sige, nu nyde din skyld med små slurke og husk at smage både dens smag og duft”Kanpai!”:.
warm sake, japanese dining
Sjov Fakta om Sake
Den 1. oktober 1 kendt som officielle Sake Dag i Japan. på japansk, dette udtales nihonshu ingen hi.
2. Sake anses for mere ‘mad venlige’ end andre alkoholholdige drikkevarer. i modsætning til andre, der er ingen tanniner eller høj surhedsgrad til en negativ indvirkning på smagen af din mad. det er også fri for gluten og konserveringsmidler.
3. i Japan drikker skyld anerkendt for at have sundhedsmæssige fordele. Dette inkluderer at reducere kræftrisiko, forebygge knogleskørhed, sænke forhøjet blodtryk og mindske risikoen for Alzheimers sygdom. Folk i Japan mener også, at hot skyld bade er gavnligt at fugte din hud.
4. Sake er den ældste kendte alkoholiske drik i verden, som nogle mener, det blev først produceret i Kina i 4800 f.Kr..
5. Gamle japanske bryggerier anvendte spytte som en vigtig ingrediens i skyld. En svamp bruges i disse dage at gære risene under skyld skabelsesprocessen, men engang enzymerne fra spyt hjulpet i gæringsprocessen. Det endte i skyld som landsbyboere ville samle sammen for at gøre det. De ville først tygge på den polerede skyld ris og derefter spytte sine rester i en fælles pulje. Disse rester blev derefter brugt til at gøre drikken.
6. To typer af ris er involveret i skyld. Disse kaldes kouji mai og Kake mai. Mængden og blanding af disse former for ris vil afgøre, hvilken type skyld, der er lavet. Kouji mai ris er specielt udviklet til skyld gøre og er dyrere, mens Kake mai ses som en mere almindelig ris.
7. Den dyreste mærke af skyld er Kame ingen o skyld ved Wataribune. Det videresalget på $ 500 US for en 720 ml flaske. Det er en type af dai Ginjo eller premium skyld, som bryggeriet polerer hver riskorn ned til halvdelen af dets oprindelige størrelse. Det er også lavet med en ‘ren’ race af ris, mens andre skyld er lavet ved hjælp ris, der har været på tværs af opdrættet.
8. Sake tønder bruges til at pryde Shinto helligdomme, selv om de er tomme, og kun til pynt. Disse tønder kaldes kazaridaru, hvilket betyder dekoration tønder. Dette har bånd til når skyld blev produceret på helligdomme og templer af religiøse grunde. Det anses for held og lykke, hvis du placerer en dekoreret tønde på en helligdom.
9. Sake kan have forskellige navne afhængigt hvilken årstid det er, og hvor du drikker det. Hanami skyld er, når du drikker det under et sakura træ i løbet af foråret. Drikke skyld med en sakazuki flad skål under nytår festlighederne og det kaldes Toso. Drikke mens du beundrer den fuldmåne i løbet af efteråret, og det kaldes Tsukimi skyld. Endelig Yukimi skyld er, når du drikker det indendørs, mens du ser sneen falde.
10. Ligesom en vinmark eller øl bryggeri tour, kan du tage en skyld bryggeri tour. Turistmål såsom den Ozawa Sake Brewery i Sawai Japan, har ture i engelsk. Denne bryggeri især er kendt for sin smukke udsigt, da det ligger i nærheden af Mount Mitake.
10102014_Japanese sake

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...