Vad är samuraiens hemliga kod? Vad är Bushido?

bushido
bushido

Bushido är den hemliga koden för samurakrigarna. Samurai-krigarena hade ett speciellt sätt att leva på. Deras liv var beroende av de 7 principerna. Dessa 7 regler kallades “bushido.” Bushido påverkade samuraiens liv i hundratals år. Dessa är de 7 principerna för Bushido:
 
Rättfärdighet (義 gi). Rättvisa är den viktigaste dygden för samurai. En sann samurai angriper inte fienden utan en viktig anledning.
 
Lojalitet (忠義 chūgi). Lojalitet är den 2: e viktigaste saken i livet. Samurai borde alltid vara lojal mot sin herre. Samurai borde också tro att hans plikt att skydda sin herre är meningen med livet.
 
Honor (名誉 meiyo). Ett liv utan ära är inte ett liv. Om en samurai gör ett misstag, borde han hedra sitt namn genom att begå självmord. (Exempel: Historien om 47 samurai (Ako Incidenten).
 
Respekt (礼 rei). En samurai ska alltid respektera sin fiende. En samurai respekterar sin motståndare före och efter kampen. Även om en samurai dödar sin motståndare, är han väldigt respektfull mot liket.
 
Ärlighet (誠 sei). En samurai ligger aldrig. “Bedrägeri” existerar inte i en samurajs bok.
 
Courage (勇 yū). En samurai slåss fram till slutet. En samurai är aldrig rädd för någonting. Han är inte rädd för döden. En samuraj är alltid modig för att han kämpar för något han tror på.
 
Konsistens (誠 makoto). En samurai ändrar aldrig banan. Han är som en slända, han rör sig alltid framåt, han rör sig aldrig tillbaka.

bushido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...