Wat is de geheime code van de samurai? Wat is Bushido?

bushido
bushido

Bushido is de geheime code van de samurai-krijgers. De samurai krijgers hadden een speciale manier van leven. Hun leven was afhankelijk van de 7 principes. Deze 7 regels werden “bushido” genoemd. Bushido beïnvloedde de levens van de samoerai honderden jaren lang. Dit zijn de 7 principes van Bushido:
 
Gerechtigheid (義 gi). Rechtvaardigheid is de belangrijkste deugd voor de samurai. Een echte samurai valt de vijand niet aan zonder een belangrijke reden.
 
Loyaliteit (忠義 chūgi). Loyaliteit is het op één na belangrijkste in het leven. De samurai moet altijd loyaal zijn aan zijn meester. De samurai moeten ook geloven dat zijn plicht om zijn meester te beschermen de zin van het leven is.
 
Eer (名誉 meiyo). Een leven zonder eer is geen leven. Als een samoerai een fout maakt, moet hij zijn naam eren door zelfmoord te plegen. (Voorbeeld: het verhaal van 47 samurai (het Ako-incident).
 
Respect (礼 rei). Een samoerai moet altijd zijn vijand respecteren. Een samurai respecteert zijn tegenstander voor en na het gevecht. Zelfs als een samurai zijn tegenstander doodt, is hij zeer respectvol tegenover het lijk.
 
Eerlijkheid (誠 sei). Een samoerai liegt nooit. “Deceptie” bestaat niet in het boek van een samurai.
 
Moed (勇 yū). Een samurai vecht tot het einde. Een samurai is nergens bang voor. Hij is niet bang voor de dood. Een samurai is altijd dapper omdat hij vecht voor iets waar hij in gelooft.
 
Consistentie (誠 makoto). Een samoerai verandert nooit het pad. Hij is als een libel, hij gaat altijd vooruit, hij gaat nooit terug.

bushido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...